Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
 

Program 2011/2012 I. félév

A program sorozatot a "Közösen a Jövő Munkahelyeiért" Alapítvány támogatja

A féléves tematika kiválasztása során a 2011/2012-es tanévben a regionális foglalkoztatás növelésének lehetőségeire a kompetencia alapú emberi erőforrás fejlesztés tükrében kívánunk koncentrálni.

Két nagyobb témakör keretében:

  • Kompetencia alapú vállalati humán erőforrás gazdálkodás.
  • Kompetenciafejlesztés jelentősége a foglalkoztatáspolitikában regionális és országos szinten.

Ennek megfelelően 6 hónapos nyílt szemináriumot kívánunk szervezni a Szakkollégistáknak és más karok hallgatóinak, akik megfelelnek a felvételi követelményeknek és csatlakozni kívánnak a Szakkollégium munkájához. A Szakkollégium maximális keretszáma 20 fő (a túljelentkezés esetén kibővíthető 25 főre), akik a tanulmányi teljesítményük és motiváltságuk miatt kiemelkednek társaik közül és ezt a tanulmányi átlaguk is bizonyítja.

A szeminárium során egyrészről lehetőséget biztosítanánk a hallgatóknak konzultációkra a Humán Erőforrás Tanszék oktatóinak részvételével. A konzultációkat egy speciálisan a szakkollégisták részére készített Hantos indexben tarjuk számon, illetve ugyanitt itt kerül sor az meghívott előadók által tartott előadásokon való részvétel rögzítésére is.

  1. A félév elején a Hantos Szakkollégium munkájában résztvevő hallgatókkal Budapesti tanulmány utat szerveznénk, ahol egy multinacionális cég HR rendszerével ismerkednének meg a hallgatók, illetve a Magyar Nemzeti Bankba is ellátogatnak.
  2. A tematikába illesztve a hallgatók egy kompetenciafejlesztő tréningen vehetnek részt.  A kompetenciafejlesztés egyéni szinten is olyan többlet képességekkel, készségekkel gazdagítja a hallgatókat, amelyek az elhelyezkedési esélyeiket javítják, átfogó képet kapnak a témáról, közelebbről mind elméleti, mind gyakorlati aspektusból megismerkednek a fogalomkör tartalmával.
  3. 2011 novemberébena hallgatókkal részt vennénk a Munkatudományi Bizottság Sziráki konferenciáján. A részétel egy napra szól, ahol a résztvevő hallgatók a Magyar Tudományos Akadémiai Munkatudományi Bizottság tagjainak és meghívott előadóinak előadását hallgathatnánk meg. A tanulmányút keretében olyan előadók gondolataival ismerkednek meg a hallgatók, akik tudományos munkája példaértékű és előremutató lehet a fiatal tehetséges egyetemisták számára.

A szeminárium lezárásaként záró konferenciát kívánunk szervezni, amelyen a hallgatók esettanulmányaikat prezentálnák 2 szekcióban illetve konkrét feladat megoldásokat is figyelembe véve szakmai zsűri díjazza a féléves teljesítményeket, két szekcióban: Kompetencia alapú vállalati humán erőforrás gazdálkodás illetve a Kompetenciafejlesztés jelentősége a foglalkoztatáspolitikában regionális és országos szinten. A záró tanulmányokat a márciusban megrendezendő konferencián prezentálják vállalati szakemberek és egyetemi oktatók előtt. Ugyanitt lehetőség nyílni véleménycserére és további kutatási témák kijelölésére is. 10 hallgató 8 pályamunkát nyújtott be. A témák változatossága mellett, erősen remélhető, hogy a következő félévben kidolgozott TDK dolgozattá fejlesztik a hallgatók a most prezentált pályamunkákat.

Az értékelő bizottság tagjai voltak Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, Siposné Dr. Nándori Eszter és Hegyi-Kéri Ágnes

Az eseményről készült képek itt tölthetőek le....

2. kép

3. kép

4.kép

5.kép