Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
 

 HESZK Kirándulás Budapestre

Látogatás az MNB-ben és betekintés az SAP-ba

 

            A Hantos Elemér Közgazdász Szakkollégium szeptember 23-án egy újabb, szakmai fejlődést elősegítő programon vett rész. Ezúttal Budapestre látogatott, ahol két érdekes helyszín várta a résztvevőket: a Magyar Nemzeti Bank és az SAP Hungary Kft.

A Magyar Nemzeti Bankba tett látogatás során, az intézmény impozáns Látogatóközpontjában a monetáris politikával kapcsolatos előadáson vettek részt a hallgatók, ahol szó esett többek között az inflációról, a deflációról és az árstabilitásról is. A téma iránti fogékonyságot mutatta az előadóhoz intézett számos kérdés, illetve vélemény kifejtése az egyes gazdasági jelenségekkel kapcsolatban. Ezt követően a Látogatóközpont kiállítását tekintethették meg a részvevők, amely sokoldalúan tárta elő a bankok és a pénz fejlődésének történetét, illetve Magyarország különbözői fizetési eszközeit. A szakkollégisták pénzügyi ismereteit az interaktív játékokkal tesztelhették, ahol a legjobbak öt millió Ft ledarált, összepréselt készpénz ajándékkal távoztak.

Szakmai kirándulásunk második helyszíneként az SAP Hungary Kft.–vel ismerkedtek meg a hallgatók. A vállalat HR osztályáról, annak felépítéséről Dr. Tompos Dóra HR vezető beszélt, aki kitért a toborzás, kiválasztás, és a beillesztésre témakörökre is. Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató mutatta be a vállalatot, mesélt annak történetéről. Két szakkollégista rövid előadást tartott (Molnár Péter Zoltán és Kiss Gergely), a kompetencia alapú humán erőforrásról. Ezt követően rövid séta keretében a cég épületének többi részlegét vették szemügyre a résztvevők, melyek jól reprezentálták a multinacionális cég munkaközegét, egyéb jólétszolgáltatásokkal egybekötve. A legkitartóbb hallgatók az esti hazaérkezés után a kutatók éjszakáján is részt vettek.

Elek Patricia és Hegy-Kéri Ágnes